… auteur

Paul Verrept schreef theater, publiceerde prentenboeken en groeide uit tot een auteur van proza. Recent werk is o.m ‘De koningin zonder land’ met tekeningen van Berlinde De Bruyckere (2013, De Eenhoorn), en de prentenboeken ‘Kleine Pieter deed open’ met tekeningen van Randall Casaer(2011, De eenhoorn) en ‘Op een dag was de liefde moe’ met tekeningen van Tim Van den Abeele (2011, De eenhoorn). Recent schreef hij ook het jeugdtheaterstuk ‘Twee vrienden’ (2011, Larrios) dat door De Roovers gespeeld wordt.

Als theaterauteur werkte hij herhaaldelijk samen met Transparant, De Roovers en Mt De Kolonie.

‘Verrept wikt en weegt zijn woorden en creëert zinnen die veel meer doen vermoeden dan wat er staat.’ – Eric Van Thillo

‘Verrept verzint en tekent geen voorspelbare, doorzichtige of toegankelijke verhaaltjes op kindermaat. Wat hij schrijft en voorstelt, lijkt het resultaat van een trage bedachtzaamheid, waar rigide logica niet aan de orde is.’ – Annemie Leyssen – De Morgen

In 2005 won Paul Verrept De Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer voor zijn boek ‘Het meisje de jongen de rivier’, dat ook de Prijs van de Provincie Antwerpen kreeg. ‘Mist’ won een White Rave Special Mention in München (2006) en Kleine Pieter deed open kreeg een Boekenwelp (2012).

Comments are closed.